Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
Close

Aciditatea Vinului

Aciditatea Vinului

Aciditatea vinului, caracteristici:

  • Aciditatea este aceeași parte structurală de bază a vinului ca și alcoolul sau taninurile.
  • Aciditatea pronuntata este vivacitatea, prospetimea si, in limbajul degustatorilor, chiar nervozitatea vinului.
  • Aciditatea scăzută este lipsită de viață și plictisitoare, precum și o senzație de dulceață excesivă.

Mijlocul de aur, echilibrul vinului:

  • Aciditatea poate fi controlată: puteți culege struguri verzui, necoapți și puteți obține un vin cu aciditate ridicată, puteți culege struguri copți sau supracoapți și puteți face un vin cu un nivel scăzut de aciditate. În ordinea naturală a lucrurilor, cel mai înalt nivel de aciditate se găsește în vinurile albe - strugurii albi cresc mai des în regiunile răcoroase decât cei roșii.

  • Soiuri roșii cu un nivel de aciditate ridicat: Nebbiolo (Barolo și Barbaresco), Barbera, Sangiovese (Chianti); soiuri albe - Riesling, Sauvignon, Trebbiano, Albarino, precum și vinurile spumante sau tinere.