Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
Close

DOC Alto Adige

DOC Alto Adige

Trentino Alto Adige este una dintre cele mai mici regiuni viticole din Italia. Cu toate acestea, datorită locației sale geografice, este și una dintre cele mai diverse. Aici se nasc nu doar vinuri la modă, ci și cele autentice, cu un caracter unic.

Regiunea este o unire a două teritorii destul de diferite: Alto Adige (alias Tirolul de Sud) vorbitor de limbă germană și Trentino în stil italian.

Vinurile din Alto Adige, sunt răsfățate de soarele mediteranean, modelate de un peisaj alpin, realizate de vinificatori cu experiență și apreciate de cunoscătorii din întreaga lume.

Secretul sta în detalii. În Alto Adige, formarea unui lanț muntos alpin a dus la apariția unui mozaic de diferite tipuri de sol, motiv pentru care peisajul regiunii a devenit atât de divers încât microclimatul se schimbă literalmente de la un loc la altul.

În Trentino, cel mai venerat soi roșu care a primit DOC este Teroldego. DOC-urile precum Alto Adige, Trentino, Valdadige răspândite pe suprafețe mari, presupun folosirea multor soiuri de struguri și au multe subcategorii deja „atașate” unor teritorii specifice. Există un total de 8 zone DOC și 5 zone IGT în regiune.