Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
Close

Vin Montepulciano

Vin Montepulciano

Vinul Montepulciano, vinul Nobil

Din vecinătatea satului medieval italian Montepulciano, în partea de sud a Toscanei, în provincia Siena, vine Vino Nobile di Montepulciano - unul dintre cele mai bune vinuri roșii seci din Italia și un simbol al Toscanei.

Nobile di Montepulciano este făcut din clona sieneză Sangiovese, care este numită aici „Prugnolo Gentile” - „prune grațioasă”, unde semnificația cuvantului gentile nu este doar „grațios”, ci și „delicat”, „blând”. Pe eticheta Vino Nobile di Montepulciano, se poate spune exact asta - Prugnolo Gentile. Dar este permis să adăugați struguri Canaiolo și Mammolo la clona locală Sangiovese, în cantități mici.

Cuvântul Nobile din numele vinurilor Montepulciano înseamnă „nobil”. Acest lucru se explică prin faptul că până la mijlocul secolului al XIX-lea vinul din Montepulciano era făcut exclusiv de familii aristocratice.

Montepulciano este un vin mediu, echilibrat, cu taninuri netede. Aroma contine capsuni, cirese, prune coapte, levănțică, nuante de cafea si ciocolata neagra. Postgustul este colorat cu o nota subtila de „ceai”.